Jaja faszerowane pieczarkami
Składniki
4 jaja
1 cebula
8 pieczarek
10 dag masła
natka pietruszki
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Jaja ugotuj na twardo, wystudź, obierz ze skorupki, pokrój wzdłuż na pół i wyjmij żółtka. Cebulę i pieczarki pokrój w bardzo drobną kosteczkę. Na patelni sklaruj masło, dodaj cebulę i pieczarki. Żółtka jajek rozgnieć widelcem, dodaj do nich wystudzone pieczarki z cebulą, dopraw do smaku solą i pieprzem. Na końcu dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszaj we wcześniej przygotowanym naczyniu. Przygotowaną masą napełnij puste białka jajek.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne