Przepisy Jaja faszerowane kurczakiem

Składniki

1 pierś z kurczaka (filet)
10 jajek
1 cebula
6 pieczarek marynowanych
1 ogórek kiszony
1 liść laurowy
3 ziarnka pieprzu czarnego
2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy stołowej
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Jaja ugotuj na twardo (ok. 10 min od momentu wrzenia). Filet zalej wodą w garnku, dodaj obraną cebulę, liść laurowy, ziarna pieprzu i sól. Gotuj wszystko do miękkości przez ok. 30 min. Ugotowanego kurczaka pozostaw do wystygnięcia w wywarze. Ochłodzone mięso wyjmij i drobno pokój. Ogórka pokrój w długie cienkie paski. Ugotowane jaja przekrój na pół i wyjmij z nich żółtka. Pieczarki pokrój w kosteczkę. Kurczaka wymieszaj z ogórkiem, pieczarkami i żółtkami, dodaj pieprz i sól do smaku. Wszystko razem wymieszaj z majonezem. Gotową masą z kurczaka faszeruj jaja i ozdabiaj paskami ogórka oraz zieleniną.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8