Przepisy Jabłkowo-pomarańczowe smoothie z pieczonym burakiem
Składniki
1 średni burak
1 duże winne jabłko
300 ml soku pomarańczowego
1/2 łyżeczki skórki startej z limonki
sok z 1/2 limonki
1/2 szkl. kostek lodu
Opis

Obierz burak, pokrój i pokrój na ćwiartki. Każdą ćwiartkę zawiń dokładnie w folię aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C na ok. 45–50 minut. Upieczone ćwiartki buraka wystudź. 

Jabłko pokrój na ósemki i wytnij gniazdo nasienne. Wszystkie przygotowane składniki wraz z kostkami lodu zmiksuj dokładnie w malakserze. Podaj zaraz po przygotowaniu.

 

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
45 min.
Zupy
3 miesięcy temu
15 min.
Desery
3 miesięcy temu
25 min.
Przystawki
3 miesięcy temu
10 min.
Napoje
3 miesięcy temu
5 min.
Napoje