Przepisy Jabłkowo-pomarańczowe smoothie z pieczonym burakiem

Składniki

1 burak (średni)
1 jabłko (duże)
300 ml soku pomarańczowego
1 limonka (pół łyżeczki skórki startej z limonki oraz sok z połowy owocu)
½ szklanki lodu

Opis

Obierz burak, pokrój i pokrój na ćwiartki. Każdą ćwiartkę zawiń dokładnie w folię aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C na ok. 45–50 minut. Upieczone ćwiartki buraka wystudź. 

Jabłko pokrój na ósemki i wytnij gniazdo nasienne. Wszystkie przygotowane składniki wraz z kostkami lodu zmiksuj dokładnie w malakserze. Podaj zaraz po przygotowaniu.

 

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4