Przepisy Jabłkowe eliksiry mocy
Składniki
8 jabłek
2 l wody
kawałek imbiru wielkości kciuka
1 laska cynamonu
1 laska wanilii
5 goździków
miód do smaku
barwniki spożywcze: czerwony, niebieski i zielony
Opis

Jabłka pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka, zalewamy wodą. Dodajemy pokrojony w plasterki imbir, przekrojoną wzdłuż laskę wanilii, goździki oraz cynamon. Gotujemy około 30 minut, aż jabłka zmiękną i puszczą sok.

Do ciepłego kompotu dodajemy miód do smaku. Przecedzamy przez sito i dzielimy na trzy równe części.

Każdą z części zabarwiamy na inny kolor i przelewamy do szklanych kolb lub dzbanków.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4