Jabłka nadziewane boczkiem
Składniki
100 g boczku parzonego wędzonego
2 jabłka do pieczenia
1/2 pęczka pietruszki 
1/2 pęczka koperku 
2 łyżki masła do pieczenia 
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Boczek pokrój w drobną kosteczkę i lekko podsmaż na patelni. Posól i popierz do smaku. Zieleninę drobno posiekaj i dodaj do boczku. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Z jabłek wydrąż gniazda nasienne i w puste miejsca nałóż boczek z zieleniną. Na wierzch każdego jabłka połóż łyżkę masła i włóż do piekarnika nagrzanego do temp. 190° na ok. 30 min. Podawaj jako samodzielną przekąskę z suszonymi owocami lub z ziemniakami pieczonymi.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Desery
2 miesiące temu
45 min.
Dania główne
2 miesiące temu
25 min.
Zupy