Przepisy Jabłka nadziewane boczkiem

Składniki

100 g boczku parzonego wędzonego
2 jabłka czerwone (do pieczenia)
½ pęczka natki pietruszki
½ pęczka świeżego koperku
2 łyżki masła (do pieczenia)
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Boczek pokrój w drobną kosteczkę i lekko podsmaż na patelni. Posól i popierz do smaku. Zieleninę drobno posiekaj i dodaj do boczku. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Z jabłek wydrąż gniazda nasienne i w puste miejsca nałóż boczek z zieleniną. Na wierzch każdego jabłka połóż łyżkę masła i włóż do piekarnika nagrzanego do temp. 190° na ok. 30 min. Podawaj jako samodzielną przekąskę z suszonymi owocami lub z ziemniakami pieczonymi.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Nasza cena

1 / 3

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4