Przepisy Indyk z warzywami, ryżem i surówką z marchewki

Składniki

400 g piersi indyczej w kawałkach

750 g mrożonych warzyw na patelnię

360 g marchewki

200 g jabłka

40 g orzechów włoskich łuskanych

250 g ryżu brązowego

100 g majonezu

20 ml oliwy z oliwek

sok z ½ cytryny

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. W czasie gdy ryż będzie się gotował, podduś na oliwie kawałki indyka. W razie potrzeby dolej trochę wody. Kiedy mięso zmięknie, dorzuć na patelnię mrożone warzywa. Zamieszaj, przykryj i duś jeszcze przez kilka minut.

Marchew obierz i zetrzyj na grubej tarce. Jabłko pokrój na kawałki. Marchewkę i jabłko zmieszaj z majonezem i posyp posiekanymi orzechami włoskimi. Podaj porcje ryżu przykryte mięsem z warzywami z dodatkiem surówki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4