Przepisy Indyk pieczony w całości nadziewany farszem z kurczaka
Składniki
1 indyk
2 podwójne piersi z kurczaka
3 jaja
2 duże cebule
2 czerstwe bułki
½ szklanki mleka
sok z 1 cytryny
pęczek natki pietruszki
4 - 5 łyżek oliwy
przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Opis

Dokładnie umytego indyka natrzyj solą, pieprzem, gałką muszkatołową i skrop sokiem z cytryny. Tak przygotowane mięso odłóż w chłodne miejsce na ok. 4 godz.

Następnie przygotuj farsz. Pokrojone w drobną kostkę cebule podsmaż na patelni. Dokładnie zmiel umyte i osuszone piersi kurczaka, namoczone w mleku czerstwe bułki i podsmażoną cebulkę. Do masy dodaj 3 żółtka z jajek, przyprawy oraz drobno posiekaną natkę pietruszki. Farsz dokładnie wyrabiaj, aż otrzymasz jednolitą masę.

Przyprawionego wcześniej indyka wypełnij farszem. Następnie umieść go w głębokiej brytfance, delikatnie skrop olejem, przykryj folią aluminiową i piecz w piekarniku przez ok. 3 godz. w temp. 190°C. W trakcie pieczenia warto polewać indyka wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia ściągnij z indyka folię, aby zarumieniła się skórka. 

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.06-26.06.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4