Imprezowy bukiecik z brukselką
Składniki
10 pomidorków koktajlowych
10 kuleczek mini mozzarelli
20 g brukselki
1/2 łyżeczki cukru
1 łyżka masła
Opis

Brukselkę ugotuj na półtwardo z solą i połową łyżeczki cukru (ok. 15 min). Uważaj, aby nie przegotować brukselki, ponieważ wówczas traci swój kolor. Gotuj nie przykrywając garnka pokrywką.
Po ugotowaniu odlej wodę i wymieszaj brukselki z łyżką masła. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj kolejno pomidorki, ser i na koniec ciepłą brukselkę. Poukładaj szaszłyczki w szklance, tworząc bukiecik.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne