Przepisy Hot dogi inspirowane smakami Meksyku z kiełbasą i guacamole

Składniki

2 bułki do hot dogów

1 łyżki oliwy

100 g nachosów

2 kiełbaski paprykowe

Guacamole

2 duże awokado

1 limonka

1 pęczek kolendry

1 zielona papryczka chili

1 cebula

sól

Salsa pomidorowa

sól i pieprz

2 limonki

2 łyżki oliwy

2 pomidory

2 cebule

2 czerwone papryczki chili

½ pęczka pietruszki

Sposób przygotowania

1

Guacamole: Awokado przekrój na pół, wyciągnij pestkę. Miąższ przełóż do miski, dodaj sok z limonki, posiekane chili, cebulkę, sól i wymieszaj. Posyp pokrojoną kolendrą.

2

Salsa pomidorowa: Pomidory z cebulą pokrój w kostkę, przypraw solą, pieprzem i kolendrą. Grilluj razem z pokrojonymi papryczkami chili.

3

Po ostygnięciu zawartość patelni zblenduj z sokiem z limonki i odrobiną oliwy. Odsącz nadmiar wody.

4

Hot dogi: Zgrilluj kiełbaski. Bułki posmaruj wewnątrz odrobiną oliwy i grilluj przez 2 minuty, aż będą chrupiące.

5

Do ciepłych bułek włóż kiełbaski, dodaj guacamole, salsę pomidorową i posyp rozdrobnionymi nachosami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 9.07-15.07.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8