Hot dog ze szparagami smażonymi w panko, z dodatkiem sałatki z pomidorów i brzoskwini
Składniki
1 bagietka
1 op. mozzarella bufala Tesco Finest
pęczek zielonych szparagów
zmielona panierka panko
mąka
1 jajko
olej do smażenia
szczypiorek
rukola
bazylia świeża
Sałatka:
350 g kolorowych pomidorków koktajlowych
1 brzoskwinia
1 czerwona cebula
świeża bazylia
suszone płatki chili
sól, pieprz
oliwa
Sos:
6 łyżek jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
2–3 łyżeczki pesto bazyliowego
Opis

BLOGER RADZI:

  • Przy tworzeniu tego dania wykorzystujemy kolorowe pomidorki i świeże zioła, przez co danie wygląda świeżo i zachęcająco.
  • Przykładamy dużo uwagi do detali – kroimy drobno warzywa, wybieramy najładniejsze szparagi.
  • Bagietkę nie nacinamy standardowo z boku, tylko od góry, podkreślając piękne nacięcia pieczywa.
Sposób przygotowania
1
Szparagi umyj i osusz przy pomocy ręcznika kuchennego, następnie odłam lub odkrój nożem zdrewniałe części łodyg.
2
Szparagi obtocz w mące, a następnie w roztrzepanym jajku z odrobiną soli i pieprzu. Tak przygotowane szparagi obtocz w drobno zmielonej panierce panko.
3
Pomidorki koktajlowe umyj, osusz i pokrój w ćwiartki. Cebulę obierz, a brzoskwinię umyj, a następnie wszystko pokrój w drobną kostkę. Liście świeżej bazylii zwiń w rulonik i drobno posiekaj. Wszystkie składniki umieść w misce i wymieszaj, przypraw solą, pieprzem, płatkami chilli i dodaj oliwę z oliwek.
4
Obtoczone w panko szparagi smaż w głębokim tłuszczu do lekkiego zbrązowienia i pozostaw do odsączenia z nadmiaru tłuszczu na talerzu wyłożonym ręcznikiem kuchennym.
5
W miseczce wymieszaj majonez, jogurt naturalny i pesto, przypraw do smaku solą i pieprzem. Bagietkę pokrój na kawałki, które następnie natnij w połowie. Wnętrze wysmaruj sosem, połóż liście rukoli i szparagi, następnie nałóż sałatkę z pomidorów i brzoskwini. Na wierzch połóż wcześniej rozerwaną lub pokrojoną mozzarellę. Całość posyp drobno pokrojonym szczypiorkiem, dymką, listkami bazylii i skrop całość oliwą.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Oferta ważna do 24.06.2018. Obowiązuje dla zamówień w Tesco Ezakupy dostarczonych do 24.06.2018.
Zamów on-line
t d g m s
-31%
Filet z kurczaka luz
Filet z kurczaka
15,99 1099
Oferta ważna do 24.06.2018. Obowiązuje dla zamówień w Tesco Ezakupy dostarczonych do 24.06.2018.
Zamów on-line
t d g m s
-42%
Karkówka wieprzowa plastry 800 g
Karkówka wieprzowa plastry
17,49 999
Oferta ważna do 24.06.2018. Obowiązuje dla zamówień w Tesco Ezakupy dostarczonych do 24.06.2018.
Zamów on-line
t d g m s
-27%
Kiełbasa śląska bez konserwantów 500 g, dostepny również luz, cena jedn. 14,90 zł/kg
Kiełbasa śląska bez konserwantów
10,99 799
Oferta ważna do 24.06.2018. Obowiązuje dla zamówień w Tesco Ezakupy dostarczonych do 24.06.2018.
Zamów on-line
t d g m s
-25%
Mięso mielone wieprzowe z łopatki 500 g
Mięso mielone wieprzowe z łopatki
7,99 599
Oferta ważna do 24.06.2018. Obowiązuje dla zamówień w Tesco Ezakupy dostarczonych do 24.06.2018.
Zamów on-line
t d g m s
-23%
Mięso z udźca indyczego bez kości luz
Mięso z udźca indyczego bez kości
16,99 1299
Oferta ważna do 24.06.2018. Obowiązuje dla zamówień w Tesco Ezakupy dostarczonych do 24.06.2018.
Zamów on-line
t d g m s
-23%
Filet gotowany luz
Filet gotowany
2,09 159
Oferta ważna do 24.06.2018. Obowiązuje dla zamówień w Tesco Ezakupy dostarczonych do 24.06.2018.
Zamów on-line
t d g m s
-23%
Filety z makreli King Oskar różne rodzaje, 170 g
Filety z makreli King Oskar
5,19 399
1 / 3

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
4 miesięcy temu
15 min.
Przystawki
4 miesięcy temu
30 min.
Napoje