Przepisy Hot dog ze szparagami smażonymi w panko, z dodatkiem sałatki z pomidorów i brzoskwini

Składniki

1 bagietka

1 op. mozzarella bufala Tesco Finest

pęczek zielonych szparagów

zmielona panierka panko

mąka

1 jajko

olej do smażenia

szczypiorek

rukola

bazylia świeża

Sałatka:

350 g kolorowych pomidorków koktajlowych

1 brzoskwinia

1 czerwona cebula

świeża bazylia

suszone płatki chili

sól, pieprz

oliwa

Sos:

6 łyżek jogurtu naturalnego

2 łyżki majonezu

2–3 łyżeczki pesto bazyliowego

Opis

BLOGER RADZI:

  • Przy tworzeniu tego dania wykorzystujemy kolorowe pomidorki i świeże zioła, przez co danie wygląda świeżo i zachęcająco.
  • Przykładamy dużo uwagi do detali – kroimy drobno warzywa, wybieramy najładniejsze szparagi.
  • Bagietkę nie nacinamy standardowo z boku, tylko od góry, podkreślając piękne nacięcia pieczywa.

Sposób przygotowania

 alt=
1

Szparagi umyj i osusz przy pomocy ręcznika kuchennego, następnie odłam lub odkrój nożem zdrewniałe części łodyg.

 alt=
2

Szparagi obtocz w mące, a następnie w roztrzepanym jajku z odrobiną soli i pieprzu. Tak przygotowane szparagi obtocz w drobno zmielonej panierce panko.

 alt=
3

Pomidorki koktajlowe umyj, osusz i pokrój w ćwiartki. Cebulę obierz, a brzoskwinię umyj, a następnie wszystko pokrój w drobną kostkę. Liście świeżej bazylii zwiń w rulonik i drobno posiekaj. Wszystkie składniki umieść w misce i wymieszaj, przypraw solą, pieprzem, płatkami chilli i dodaj oliwę z oliwek.

 alt=
4

Obtoczone w panko szparagi smaż w głębokim tłuszczu do lekkiego zbrązowienia i pozostaw do odsączenia z nadmiaru tłuszczu na talerzu wyłożonym ręcznikiem kuchennym.

 alt=
5

W miseczce wymieszaj majonez, jogurt naturalny i pesto, przypraw do smaku solą i pieprzem. Bagietkę pokrój na kawałki, które następnie natnij w połowie. Wnętrze wysmaruj sosem, połóż liście rukoli i szparagi, następnie nałóż sałatkę z pomidorów i brzoskwini. Na wierzch połóż wcześniej rozerwaną lub pokrojoną mozzarellę. Całość posyp drobno pokrojonym szczypiorkiem, dymką, listkami bazylii i skrop całość oliwą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4