Przepisy Wielkanocny farsz zadowolonego Jana
Przygotowane dla Ciebie przez

Jana

Składniki

400 g białego chleba

4 jajka

4 jajka ugotowane na twardo

liście szpinaku (opcjonalnie rukola lub pokrzywa ogrodowa)

100 g masła

250 ml mleka pełnotłustego

sól

pieprz

gałka muszkatołowa

tłuszcz do wysmarowania formy

bułka tarta do oprószenia formy

Sposób przygotowania

1

Chleb pokrój w drobną kostkę i zostaw do obeschnięcia. Zblanszuj (gotuj) szpinak we wrzątku przez pół minuty. Po ostygnięciu posiekaj. Oddziel białka od żółtek, ubij białka aż do uzyskania sztywnej piany. Do naczynia z pokrojonym chlebem wlej roztopione masło i od razu dorzuć posiekany szpinak. Dodaj mleko z żółtkami i odstaw, aż chleb nasiąknie. Przypraw gałką muszkatołową, solą, pieprzem. Wszystkie składniki delikatnie wymieszaj z pianą z białek.

2

Formę wysmaruj tłuszczem i oprósz bułką tartą. Farsz podziel na dwie części, z czego jedną przełóż do formy. Na środku zrób wgłębienie i ułóż w nim ugotowane jajka. Wypełnij formę resztą farszu.

3

Piecz w temperaturze 160-180°C przez 35-40 minut. Możesz podawać na ciepło lub na zimno.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4