Przepisy Tagliatelle Aglio Olio z papryką i rukolą

Składniki

1 cytryna

1 łyżka oliwy z oliwek

½ łyżeczki soli

300 g makaronu tagliatelle

2 łyżki oliwy z oliwek

5 ząbków czosnku

½ czerwonej papryki

1 garść rukoli

150 g startego parmezanu

pieprz

sól

Sposób przygotowania

1

Pokrój cytrynę na plasterki i pozostaw je w gotującej się wodzie na 2 minuty, a następnie wyciągnij je z wody i osusz.

2

Posmaruj plasterki cytryny olejem, dodaj sól i rozłóż na blasze do pieczenia. Pozostaw na 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 °C. Po upieczeniu, odstaw je na bok.

3

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

4

Pokrój czosnek na plasterki i smaż je w głębokiej patelni przez 2 minuty na rozgrzanej oliwie.

5

Przełóż na patelnię makaron, dodaj rukolę oraz ser. Wymieszaj dokładnie, a następnie dodaj resztę składników, wymieszaj ponownie.

6

Dopraw solą, pieprzem oraz ulubionymi przyprawami.

7

Podawaj na głębokich talerzach, dekorując makaron pieczonymi plasterkami cytryny.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4