Przepisy Tagliatelle Aglio Olio z papryką i rukolą
Składniki
1 cytryna
1 łyżka oliwy z oliwek
½ łyżeczki soli
Tagliatelle
300 g makaronu tagliatelle
2 łyżki oliwy z oliwek
5 ząbków czosnku
½ czerwonej papryki
1 garść rukoli
150 g startego parmezanu
pieprz
sól
Sposób przygotowania
1
Pokrój cytrynę na plasterki i pozostaw je w gotującej się wodzie na 2 minuty, a następnie wyciągnij je z wody i osusz.
2
Posmaruj cytryny olejem, dodaj sól i rozłóż na blasze do pieczenia. Pozostaw na 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 °C. Po upieczeniu cytryn, odstaw je na bok.
3
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
4
Pokrój czosnek na plasterki i smaż je w głębokiej patelni przez 2 minuty na rozgrzanej oliwie.
5
Przełóż na patelnię makaron, dodaj rukolę oraz ser. Wymieszaj dokładnie, a następnie dodaj resztę składników, wymieszaj ponownie.
6
Dopraw solą, pieprzem oraz ulubionymi przyprawami.
7
Podawaj na głębokich talerzach, dekorując makaron pieczonymi plasterkami cytryny.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 21.02-27.02.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4