Przepisy Prosta wołowa potrawka Jerzego
Przygotowane dla Ciebie przez

Jerzego

Składniki
1 kg szyi wołowych pokrojonych w większą kostkę
150 g grubo posiekanej cebuli
100 g marchewki
50 g selera
50 g pietruszki
5 ząbek czosnek
2 łyżka smalec
100 g boczku pokrojonego w kostkę
500 ml czerwonego wytrawnego wina
200 ml wody
Smażone warzywa
50 g masła
50 g marchewki (pokrojonej w plastry)
50 g selera (pokrojonego w plastry)
50 g cebuli (posiekanej)
Sposób przygotowania
1
Do rondla wrzuć boczek, podsmaż, a kiedy zacznie się wytapiać tłuszcz, dodaj do niego smalec.
2
Natrzyj mięso solą i pieprzem ze wszystkich stron, a następnie obsmaż je na patelni.
3
Zdejmij mięso i na tej samej patelni zeszklij cebulę. Potem dodaj warzywa pokrojone w kostkę, przyrumień je i wrzuć czosnek.
4
Dołóż obsmażone mięso i wlej wino. Gotuj na wolnym ogniu, dopóki nie odparuje alkohol. Następnie wlej wodę, przykryj i duś, aż mięso zrobi się miękkie.
5
Na patelni rozpuść masło, usmaż cebulę razem z warzywami na złoto. Przypraw solą, pieprzem i wymieszaj z posiekaną natką pietruszki.
6
Danie podawaj w miseczkach razem ze smażonymi warzywami i ryżem lub bagietką.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 11.07-17.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4