Przepisy Pomidory faszerowane mięsem mielonym
Przygotowane dla Ciebie przez

Składniki
200 g mięsa mielonego
50 g bułki tartej
60 g sera mozzarella
1 żółtko
1 mała szalotka
2 łyżki świeżej posiekanej natki pietruszki
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 kg pomidorów (dużych)
2 łyżki koncentratu pomidorowego
liście bazylii
sól
pieprz
olej
Sposób przygotowania
1
Drobno pokrój szalotkę, przeciśnij czosnek i podsmaż z szalotką w oleju.
2
Wymieszaj mięso z czosnkiem, szalotką, bułką tartą, żółtkiem, mozzarellą i posiekaną pietruszką. Dodaj sól i pieprz.
3
Zetnij wierzch pomidorów i wydrąż wnętrza.
4
Ustaw pomidory do góry dnem, aby odsączyć nadmiar soku.
5
Następnie napełnij je mięsem, przykryj “wieczka” i piecz w 180°C przez około 30 do 40 minut.
6
Podsmaż drobno pokrojoną cebulę w oleju, dodaj pulpę pomidorową, koncentrat pomidorowy i gotuj, aż pomidory zmiękną. Dopraw solą i pieprzem.
7
Pieczone pomidory najlepiej serwować z sosem pomidorowym i świeżym chlebem, udekorowane liśćmi bazylii.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.06-26.06.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4