Przepisy Faszerowana czerwona papryka z sosem pomidorowym

Składniki

4 papryki czerwone (średniej wielkości)
300 g ryżu (ugotowanego)
250 g mięsa wołowego mielonego
2 łyżki suszonego majeranku
1 jajko (duże)
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego
750 ml passaty pomidorowej
500 ml wody
cukier (do smaku)
Do pikantnej wersji dodatkowo
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 papryczka chilli (mała)

Sposób przygotowania

1

Odetnij górną część każdej papryki, usuń błony i nasiona.

2

Wymieszaj w misce mieloną wołowinę, gotowany ryż, jajko, majeranek, sól i czarny pieprz. Możesz to zrobić łyżką lub ręcznie. Jeżeli wolisz pikantniejszą wersję, dodaj posiekaną cebulę, chilli i sprasowany czosnek.

3

Wypełnij każdą paprykę farszem.

4

Wlej wodę i passatę pomidorową do garnka, dodaj cukier i sól oraz w razie potrzeby więcej przypraw. Poczekaj, aż woda się zagotuje i dodaj nadziewane papryki. Na małym gazie powinny się gotować przez około 10 - 15 minut.

5

Faszerowaną paprykę podawaj z sosem pomidorowym i chlebem lub gotowanymi ziemniakami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 1.10-7.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8