Przepisy Faszerowana czerwona papryka z sosem pomidorowym

Składniki

4 papryki średniej wielkości

300 g ugotowanego ryżu

250 g mielonej wołowiny

2 łyżki majeranku

1 duże jajko

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka czarnego pieprzu

750 ml passaty pomidorowej

500 ml wody

cukier do smaku

Do pikantnej wersji dodatkowo

2 ząbki czosnku

1 cebula

1 mała papryczka chilli

Sposób przygotowania

1

Odetnij górną część każdej papryki, usuń błony i nasiona.

2

Wymieszaj w misce mieloną wołowinę, gotowany ryż, jajko, majeranek, sól i czarny pieprz. Możesz to zrobić łyżką lub ręcznie. Jeżeli wolisz pikantniejszą wersję, dodaj posiekaną cebulę, chilli i sprasowany czosnek.

3

Wypełnij każdą paprykę farszem.

4

Wlej wodę i passatę pomidorową do garnka, dodaj cukier i sól oraz w razie potrzeby więcej przypraw. Poczekaj, aż woda się zagotuje i dodaj nadziewane papryki. Na małym gazie powinny się gotować przez około 10 - 15 minut.

5

Faszerowaną paprykę podawaj z sosem pomidorowym i chlebem lub gotowanymi ziemniakami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4