Przepisy Faszerowana czerwona papryka z sosem pomidorowym
Składniki
4 papryki średniej wielkości
300 g ugotowanego ryżu
250 g mielonej wołowiny
2 łyżki majeranku
1 duże jajko
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka czarnego pieprzu
750 ml passaty pomidorowej
500 ml wody
cukier do smaku
Do pikantnej wersji dodatkowo
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 mała papryczka chilli
Sposób przygotowania
1
Odetnij górną część każdej papryki, usuń błony i nasiona.
2
Wymieszaj w misce mieloną wołowinę, gotowany ryż, jajko, majeranek, sól i czarny pieprz. Możesz to zrobić łyżką lub ręcznie. Jeżeli wolisz pikantniejszą wersję, dodaj posiekaną cebulę, chilli i sprasowany czosnek.
3
Wypełnij każdą paprykę farszem.
4
Wlej wodę i passatę pomidorową do garnka, dodaj cukier i sól oraz w razie potrzeby więcej przypraw. Poczekaj, aż woda się zagotuje i dodaj nadziewane papryki. Na małym gazie powinny się gotować przez około 10 - 15 minut.
5
Faszerowaną paprykę podawaj z sosem pomidorowym i chlebem lub gotowanymi ziemniakami.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 11.07-17.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4