Przepisy Herbata ze świeżym imbirem i przecierem malinowym
Składniki
2 łyżeczki czarnej liściastej herbaty
2–3 cm obranego korzenia imbiru
100 g malin
2 łyżeczki cukru
450 ml wody
Opis

Maliny zalej 50 ml wody, dodaj cukier i zagotuj. Gotuj na małym gazie przez około 3–4 minuty. Rozgotowane maliny przetrzyj dokładnie przez sitko.

Herbatę wsyp do czajniczka. Imbir zetrzyj na drobnej tarce. Do pozostałych 400 ml wody dodaj starty imbir i porządnie zagotuj. Imbirowym wrzątkiem zalej herbatę w czajniczku i pozwól jej się zaparzać przez ok. 5 minut. Po tym czasie wlej herbatę do kubków, lekko podgrzej przecier malinowy i powoli wlej go do herbaty. W razie potrzeby dosłodź herbatę miodem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Napoje