Przepisy Herbata rumiankowa

Składniki

herbata rumiankowa

Sposób przygotowania

1

Zalać herbatę wodą potrafi każdy, ale doprawić ją do smaku to prawdziwa sztuka. Z nami przygotujesz „witaminową bombę“, o której wielu z Was mogło zapomnieć. Czas na rumiankowy seans!

2

Dwie garście kwiatów rumianku zalej dwoma litrami wrzącej wody i zostaw na dłuższy czas tak, aby wywar naciągnął. Gdy kwiaty rumianku zmiękną wyciśnij je lekko i przelej całość przez sitko.

3

Na tym jednak nie koniec! Herbaty z rumianku nie trzeba słodzić gdyż naturalnie posiada ona wspaniały smak i zapach. Warto jednakże dodać suszonych jabłek lub gruszek, które nadadzą herbacie lekkiej, owocowej słodyczy. Jeśli chcesz, możesz dodać także skórkę z cytryny lub pomarańczy.

4

PODPOWIEDŹ: Kwiaty rumianku możesz wykorzystać ponownie, zalewając je litrem wrzącej wody. Kolejna porcja herbaty będzie jeszcze bardziej aromatyczna niż ta przygotowana za pierwszym razem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem