Przepisy Halloweenowe cakepopsy

Składniki

250 g biszkoptów

100 g serka mascarpone

50 g miękkiego masła

1/2 łyżeczki skórki startej z limonki

sok z 1/2 limonki

polewa z białej czekolady

polewa z ciemnej czekolady

Sposób przygotowania

1

Biszkopty dokładnie pokrusz. Wymieszaj okruchy biszkoptów z serkiem mascarpone, masłem, skórką i sokiem z limonki. Masę schowaj na godzinę do lodówki.

2

Podziel masę na 12 równych kawałków. Z każdego ulep kulkę. Jeżeli podczas lepienia kulek masa za bardzo zmięknie, schowaj ją na jakiś czas do lodówki.

3

Zanurz patyczki w polewie z białej czekolady. Kulki nadziej na patyczki. Następnie pokryj polewą całe kulki.

4

Kiedy jasna polewa zastygnie na cakepopsach, rozpuść polewę z ciemnej czekolady i używając drewnianego patyczka, namaluj na kulkach straszne twarze. Schowaj cakepopsy na godzinę do lodówki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 26.03-1.04.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8