Przepisy Halibut z czosnkiem i papryczką na ostro

Składniki

700 g halibuta (dzwonki)

250 ml oliwy z oliwek

1 strąk suszonej ostrej papryczki

1 główka czosnku

przyprawy: sól, czarny pieprz

Opis

Halibuta wymocz w wodzie (min. 24 godz.), wielokrotnie ją zmieniając. Pokrój rybę w wąskie dzwonka. Obierz czosnek, a każdy ząbek przekrój na pół. Strąk papryki pokrój w drobne paseczki. Podduś paprykę i czosnek przez kilka minut na oleju, a następnie przełóż je do miseczki. Na tym samym oleju obsmaż kawałki ryby kładąc je skórką do dołu. Smaż rybę na bardzo słabym ogniu pod przykryciem, często ją obracając. Dopraw solą i pieprzem. Do smażącej się ryby ponownie dodaj czosnek i papryczkę. Duś wszystko na wolnym ogniu PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA WOLNYM OGNIU pod przykryciem przez 5 - 10 min. Polecamy podawać z gotowanymi ziemniakami i białym musującym winem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
35 min.
Desery
2 3 4