Przepisy Halibut w sosie pomarańczowym

Składniki

1 kg sprawionego halibuta

1 i ½ kg pomarańczy

4 łyżki soku z cytryny

2 ząbki czosnku

2 cebule

25 ml gęstej śmietany

6 łyżek oliwy

½ łyżeczki pieprzu

przyprawy: sól

Opis

Z oczyszczonych i wypatroszonych ryb zdejmij filety. Opłukane i osuszone filety posyp solą i pieprzem. Drobno posiekany czosnek wymieszaj z sokiem z cytryn, a następnie natrzyj nim rybę. Tak przygotowaną rybę odstaw na 1 godz.

Odłóż 1 pomarańczę do przygotowania dekoracji. Resztę pomarańczy wyciśnij tak, aby otrzymać 0,5 l soku wraz z miąższem. Cebulę obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

Naczynie do zapiekania posmaruj oliwą. Na dnie ułóż rybę, posmaruj ją cebulką i zalej świeżo wyciśniętym sokiem z pomarańczy.

Wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do 200°. Piecz przez 35 min, polewając od czasu do czasu sokiem otrzymanym z pieczenia. Po wyjęciu udekoruj rybę świeżą pomarańczą i podawaj z ryżem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4