Halibut pieczony z pomidorami
Składniki
750 g fileta z halibuta
1 puszka pomidorów w puszce
1 łyżka mąki
1/3 średniej główki kapusty włoskiej
1 łyżka oleju
2 łyżki masła
1 cebula
1 duży pomidor do dekoracji
natka pietruszki do dekoracji
1/2 cytryny
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Filety umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Posól i skrop cytryną. Następnie przełóż do naczynia do zapiekania. Naczynie nakryj folią lub pokrywką i piecz ok. 15 min w piekarniku nagrzanym do 200°. Cebulę pokrój w kosteczkę i podsmaż na 1 łyżce oleju na rumiano. Dodaj pomidory z puszki i pokrojoną w pasy kapustę włoską. Duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE  wszystko razem ok. 10 min na wolnym ogniu pod przykryciem. Warzywa dopraw solą i pieprzem. Folię w piekarniku odchyl i obłóż rybę przygotowanym sosem z pomidorów. Następnie zakryj i piecz ok. 15 min w tej samej temperaturze. Po wyjęciu ryby na talerz, udekoruj ją plastrami pomidorów i cytryny z pietruszką. Podawaj z ziemniakami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne
2 miesiące temu
240 min.
Desery
2 miesiące temu
55 min.
Dania główne