Przepisy Halibut pieczony z pomidorami

Składniki

750 g fileta z halibuta

1 puszka pomidorów w puszce

1 łyżka mąki

1/3 średniej główki kapusty włoskiej

1 łyżka oleju

2 łyżki masła

1 cebula

1 duży pomidor do dekoracji

natka pietruszki do dekoracji

1/2 cytryny

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Filety umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Posól i skrop cytryną. Następnie przełóż do naczynia do zapiekania. Naczynie nakryj folią lub pokrywką i piecz ok. 15 min w piekarniku nagrzanym do 200°. Cebulę pokrój w kosteczkę i podsmaż na 1 łyżce oleju na rumiano. Dodaj pomidory z puszki i pokrojoną w pasy kapustę włoską. Duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE  wszystko razem ok. 10 min na wolnym ogniu pod przykryciem. Warzywa dopraw solą i pieprzem. Folię w piekarniku odchyl i obłóż rybę przygotowanym sosem z pomidorów. Następnie zakryj i piecz ok. 15 min w tej samej temperaturze. Po wyjęciu ryby na talerz, udekoruj ją plastrami pomidorów i cytryny z pietruszką. Podawaj z ziemniakami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4