Przepisy Halibut pieczony z pomidorami

Składniki

750 g halibuta (fileta)
1 puszka pomidorów bez skórki
1 łyżka mąki pszennej
główki kapusty włoskiej (średniej)
1 łyżka oleju słonecznikowego
2 łyżki masła
1 cebula
1 pomidor (duży, do dekoracji)
natka pietruszki (do dekoracji)
½ cytryny
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Filety umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Posól i skrop cytryną. Następnie przełóż do naczynia do zapiekania. Naczynie nakryj folią lub pokrywką i piecz ok. 15 min w piekarniku nagrzanym do 200°. Cebulę pokrój w kosteczkę i podsmaż na 1 łyżce oleju na rumiano. Dodaj pomidory z puszki i pokrojoną w pasy kapustę włoską. Duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE  wszystko razem ok. 10 min na wolnym ogniu pod przykryciem. Warzywa dopraw solą i pieprzem. Folię w piekarniku odchyl i obłóż rybę przygotowanym sosem z pomidorów. Następnie zakryj i piecz ok. 15 min w tej samej temperaturze. Po wyjęciu ryby na talerz, udekoruj ją plastrami pomidorów i cytryny z pietruszką. Podawaj z ziemniakami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4