Gzik
Składniki
500 g ziemniaków
250 g twarogu
1 pęczek szczypioru
1 cebula
1 pęczek rzodkiewki (można użyć kiełków)
1 łyżka posiekanego koperku i pietruszki
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Ziemniaki dokładnie wyszoruj i ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. W międzyczasie twaróg rozgnieć widelcem. Cebulkę i szczypiorek drobniutko pokrój w kosteczkę. Rzodkiewkę również pokrój w kostkę, a natkę pietruszki i koper drobno posiekaj. Twaróg dokładnie wymieszaj z pokrojonymi warzywami i śmietaną, doprawiając jednocześnie solą oraz pieprzem. Gdy ziemniaki ugotują się, odcedź je i odparuj z wody. Następnie przekrój je na pół, lekko posól i nałóż na wierzch przygotowany wcześniej biały ser. Każdego ziemniaka udekoruj posiekanym szczypiorkiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne
2 miesiące temu
60 min.
Zupy