Gulasz z młodą kapustką
Składniki
1/2 kg młodych ziemniaków
1/2 główki młodej kapusty
1 l wody
3 cebule
3 pomidory
2 ogórki kiszone
1 seler
3 łyżki oleju
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy
Opis

Jarzyny obierz, umyj i pokrój w kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzej olej. Warzywa podduś przez chwilę pod przykryciem (ok. 10 min), uważając, by się nie przypaliły. Ściągnij pokrywkę, rozprósz mąkę i zalej gulasz wrzątkiem. Następnie dodaj sól, pieprz i liście laurowe do smaku, gotuj ok. 30 min. Gdy wszystko zmięknie, odstaw z ognia i dodaj łyżkę masła. Gulasz możesz udekorować posiekaną bazylią lub pietruszką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
35 min.
Zupy
2 miesiące temu
20 min.
Desery
2 miesiące temu
155 min.
Dania główne