Gulasz z kurczaka z cukinią i brokułem
Składniki
4 połówki piersi z kurczaka
300 g pieczarek
1 brokuł
3 małe cukinie
2 cebule
1 por
1 łyżeczka przyprawy do potraw azjatyckich
bulion warzywny
3 łyżki oliwy
przyprawy: sól, pieprz
Sposób przygotowania
1
Mięso pokrój na plastry, oprósz przyprawami i schowaj na godzinę do lodówki. Cukinie umyj, pokrój na półplasterki i oprósz solą.
2
Brokuła podziel na różyczki.
3
Na dnie garnka żeliwnego rozgrzej oliwę. Podsmaż na niej plastry mięsa na rumiano i wyciągnij. 
4
Następnie podsmaż na tej samej oliwie cebulę pokrojoną w ćwiartki i obrane pieczarki. Kiedy z pieczarek wygotuje się woda, włóż mięso z powrotem do garnka.
5
Teraz dołóż pokrojoną wcześniej cukinię, pora i różyczki brokuła. Zalej całość bulionem do 3/4 wysokości potrawy, przykryj garnek i postaw na małym ogniu. Duś tak długo, aż brokuł ugotuje się na półtwardo. Mięso nadaje się do jedzenia już po usmażeniu, więc nie musisz się przejmować, że będzie surowe po tak krótkim duszeniu. Na koniec dopraw potrawę solą i pieprzem.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne
2 miesiące temu
80 min.
Dania główne
2 miesiące temu
80 min.
Dania główne
2 miesiące temu
40 min.
Zupy
2 miesiące temu
30 min.
Desery