Przepisy Gulasz wieprzowy z marchewką i pieczarkami
Składniki
500 g wieprzowiny na gulasz
300 g marchewki
1 cebula
100 g ogórków konserwowych
100 g pieczarek
2 łyżki mąki
1 szklanki wody
1 szklanka bulionu warzywnego
200 ml śmietany kremówki
4 łyżki oleju
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Marchewkę i ogórka pokrój w zapałki, pieczarki przekrój na pół, cebulę pokrój w kostkę. Mięso umyj. Na rozgrzany na patelni olej wrzuć mięso i smaż przez 2 min. Przypraw solą i pieprzem i zdejmij z patelni. Na ten sam tłuszcz dodaj pieczarki, cebulę, ogórki, marchewkę i podsmaż. Wlej śmietanę i bulion. Przykryj i duś przez 10 min na średnim ogniu. Mąkę rozprowadź w wodzie i dodaj do warzyw, wymieszaj. Wrzuć mięso i przypraw do smaku.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
135 min.
Dania główne
2 miesiące temu
60 min.
Sałatki
3 tygodni temu
10 min.
Napoje