Przepisy Gulasz wieprzowy z marchewką i pieczarkami

Składniki

500 g mięsa wieprzowego gulaszowego
300 g marchwi
1 cebula
100 g ogórków marynowanych
100 g pieczarek
2 łyżki mąki pszennej
1 szklanka wody
1 szklanka bulionu warzywnego
200 ml śmietany kremówki
4 łyżki oleju słonecznikowego
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Marchewkę i ogórka pokrój w zapałki, pieczarki przekrój na pół, cebulę pokrój w kostkę. Mięso umyj. Na rozgrzany na patelni olej wrzuć mięso i smaż przez 2 min. Przypraw solą i pieprzem i zdejmij z patelni. Na ten sam tłuszcz dodaj pieczarki, cebulę, ogórki, marchewkę i podsmaż. Wlej śmietanę i bulion. Przykryj i duś przez 10 min na średnim ogniu. Mąkę rozprowadź w wodzie i dodaj do warzyw, wymieszaj. Wrzuć mięso i przypraw do smaku.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 29.10-4.11.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8