Przepisy Gulasz transylwański

Składniki

1 kg mięsa gulaszowego

60 g smalcu

800 g kapusty kwaszonej

4 cebule

1 ząbek czosnku

250 ml kwaśnej śmietany

1 łyżka mąki

1 łyżeczka kminku

1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku

przyprawy: sól

Opis

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na smalcu. Dodaj pokrojone w kawałki mięso gulaszowe. Całość podsmaż i podlej wodą (ok.1/3 szklanki). Dodaj paprykę w proszku, kminek i roztarty z solą czosnek. Duś pod przykryciem przez ok. 40 min. Przypraw do smaku.

Kapustę pokrój i dodaj do mięsa. Wlej wodę tak, aby przykryła kapustę w garnku. Gotuj przez ok. 30 min od czasu do czasu mieszając.

Wymieszaj 1 łyżkę mąki z połową ilości śmietany i wlej do potrawy. Gotuj jeszcze przez kilka minut, aż gulasz zgęstnieje.

Podawaj w głębokim naczyniu. Z wierzchu polej pozostałą śmietaną.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4