Przepisy Gulasz pieczarkowy z papryką i fasolą

Składniki

250 g brązowych pieczarek

2 duże białe cebule

1 papryka czerwona

1 papryka żółta

mała puszka czerwonej fasoli

150 ml przecieru pomidorowego

200 g kaszy jęczmiennej perłowej (dwa woreczki)

50 ml oliwy z oliwek

łyżka masła

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Umyj pieczarki i odetnij twarde końcówki nóżek. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Papryki umyj i pokrój w krótkie paski. Fasolę odsącz z zalewy. Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć pokrojoną cebulę i pieczarki (mogą być w całości). Smaż, aż warzywa zaczną się rumienić, dodaj wtedy paprykę i fasolę. Smaż jeszcze przez chwilę, aż do zeszklenia papryki. Dolej przecieru pomidorowego, mocno zagotuj, dosyp soli i pieprzu, zamieszaj i odstaw.

W czasie kiedy gulasz będzie się przegryzał, ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu. Po odsączeniu kaszy z wody wysyp ją na miseczkę i zmieszaj z łyżką masła. Na talerze nałóż porcje kaszy i przykryj gotowym gulaszem. Podawaj na ciepło.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4