Przepisy Gulasz pieczarkowo-paprykowy z dynią

Składniki

4 cebule (duże)
1 kg pieczarek
6 papryk czerwonych (lub żółtych)
300 g dyni (bez skórki)
125 ml bulionu warzywnego
8 łyżek oliwy z oliwek
sól
pieprz czarny mielony
suszony tymianek

Sposób przygotowania

1

Przygotuj warzywa. Cebule obierz i pokrój na ósemki, paprykę pokrój na mniejsze kawałki, pieczarki obierz i jeżeli są duże, pokrój na ćwiartki. Dynię pokrój w kostkę.

2

Cebulę podsmaż na dnie żeliwnego garnka. Paprykę podsmaż i wyciągnij.

3

Teraz do garnka wrzuć pieczarki. Gdy puszczą soki, odparuj  i dodaj  następnie resztę warzyw oraz pół szklanki bulionu. 

4

Dodaj tymianek, przykryj garnek i duś przez ok. 10 minut, następnie zdejmij pokrywkę. Dodaj sól i pieprz – w razie potrzeby odparuj lekko potrawę, cały czas delikatnie mieszając. Gulasz jest gotowy, kiedy kawałki dyni będą już miękkie. 

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 22.10-28.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8