Guacamole
Składniki
2 dojrzałe awokado
2 łyżki soku z limonki
1 mały ząbek czosnku, drobno posiekany i posypany solą
2 łyżki drobno pokrojonej cebuli
1/3 małego pęczka kolendry, posiekane listki
4 łyżki oliwy z oliwek
przyprawy: sól
Opis

Awokado umyj, natnij wzdłuż dookoła i przekręć w dłoniach każdą połowę w przeciwnych kierunkach. Następnie wyjmij pestkę i obierz owoc ze skóry. Obrane awokado rozgnieć widelcem, wymieszaj z sokiem z limonki i wyciśniętym czosnkiem. Dodaj drobno pokrojoną cebulkę, posiekaną kolendrę, oliwę i wymieszaj. Całość dopraw do smaku solą i podawaj z chipsami nachos lub tortillą. Do guacamole możesz także dodać obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomidory.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
45 min.
Desery
2 miesiące temu
10 min.
Zupy
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne