Grzanki z kabanosem, mozzarellą i czerwoną cebulą
Składniki
1 kabanos
4 plastry sera mozzarella z zalewy
4 kromki chleba tostowego
½  czerwonej cebuli
kilka liści świeżego szpinaku
2 łyżka oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
Opis

Cebulę pokrój w plastry. Kabanosy pokrój na niewielkie równe kawałki. Kromki chleba tostowego posmaruj z wierzchu oliwą z oliwek. Nagrzej piekarnik do temperatury 220° i piecz kromki, aż zbrązowieją ok. 3 min. Obranym ząbkiem czosnku natrzyj kromki, a następnie kolejno układaj na grzance: liść szpinaku, ser mozzarella, czerwoną cebulę w plastrach i na wierzch  kabanosa. Możesz polać grzankę odrobiną oliwą z oliwek.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne