Przepisy Gruszki w syropie imbirowym

Składniki

1 i 1/2 kg gruszek

750 g cukru

1 i 1/2 l wody

3 łyżki startego świeżego imbiru

sok z jednej cytryny

Opis

Gruszki umyj i obierz. Przekrój na połówki i wydrąż gniazda nasienne. Przygotowane owoce obtocz w soku z cytryny.

Wodę wymieszaj z cukrem i zagotuj. Do gotującego się syropu dodaj imbir i gotuj jeszcze przez 15 minut. Następnie dodaj gruszki. Całość ponownie zagotuj. Gotuj gruszki przez 5-6 minut. Następnie przełóż gruszki do wyparzonych słoików i zalej gorącym syropem.

Dno płaskiego szerokiego garnka wyłóż ściereczką i wstaw do niego słoiki z gruszkami. Wlej wodę do garnka do 3/4 wysokości słoików. Zagotuj całość i gotuj na małym ogniu przez 20 minut. Po pasteryzacji wyciągnij słoiki z gruszkami z garnka i wystudź w temperaturze pokojowej. Gruszki przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4