Przepisy Gruszki w czerwonym winie

Składniki

​4 gruszki

2 laski cynamonu

1 laska wanilii

2 goździki

1 l wina czerwonego wytrawnego

skórka otarta z 1/2 pomarańczy

skórka otarta z 1/2 cytryny

świeże listki melisy do przybrania

skórki z 1/2 pomarańczy

Opis

Wino zagotuj wraz z cukrem i przyprawami, dodaj startą skórkę pomarańczową i cytrynową. Skórkę z połowy pomarańczy pokrój w cieniutkie paseczki i gotuj wszystko razem aż cukier się rozpuści. Gruszki obierz, zostawiając szypułki. Następnie owoce włóż do gotującego się wina, tak aby w całości je przykryło. Gotuj na wolniutkim ogniu ok. 20 minut. Jeśli chcesz uzyskać głęboki ciemny kolor gruszek, mocz je w zalewie z wina kilka godzin. Gruszki ułóż na talerzu, a wino przecedź przez sitko, aby oddzielić je od skórki. Następnie polej winem gruszki, posyp skórką pomarańczową i udekoruj melisą. Podawaj na deser.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4