Przepisy Gruszki nadziewane pastą orzechową

Składniki

3 twarde gruszki (najlepiej zielone)

2 łyżki soku z cytryny

120 g cukru

40 g zmielonych orzechów włoskich

1 łyżka śmietany

1 opakowanie cukru waniliowego

sos toffi do dekoracji

bita śmietana do dekoracji

Opis

Łyżkę soku z cytryny i cukier rozpuść w 400 ml gorącej wody. Obierz gruszki i usuń z nich gniazda nasienne (najlepiej specjalną łyżką do wydrążania). Połówki gruszek włóż do syropu i ugotuj na półtwardo (ok. 10 min).

Drugą łyżkę soku z cytryny wymieszaj ze zmielonymi orzechami, kwaśną śmietaną i cukrem waniliowym.

Połówki gruszek wyjmij z syropu, odsącz i w miejsce wydrążenia włóż uformowaną w rękach kulkę (wielkości orzecha włoskiego) ze zmielonych orzechów. Gruszki możesz udekorować bitą śmietaną i sosem toffi. Podawaj na gorąco.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4