Przepisy Gruszki na patyku w karmelu z orzechami

Składniki

6 małych i słodkich gruszek

1/2 szkl. cukru trzcinowego + 2 łyżki cukru trzcinowego

1 i 1/2 l wody + 1/2 szkl. wody

1/3 szkl. śmietanki 30%

1/2 szkl. orzechów

6 patyczków, np. do szaszłyków

Opis

Przygotuj gruszki. Usuń ogonki i wytnij końcówki.

Jeśli gruszki są twarde, delikatnie je ugotuj. Zagotuj 1 i 1/2 l wody, dodaj 2 łyżki cukru i włóż owoce na 3–5 minut. Po tym czasie wyciągnij gruszki z wody i wytrzyj delikatnie ręcznikiem kuchennym.

Przygotuj karmel. Cukier połącz z wodą i dokładnie wymieszaj. Gotuj, aż cukier będzie zmieniał kolor na brązowy i wtedy przestań mieszać. Śmietankę podgrzej i dodaj do cukru. Orzechy posiekaj.

Gruszki nabij na patyczki i obtocz w karmelu. Posyp orzechami. Odstaw je do wystudzenia i zaschnięcia karmelu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4