Przepisy Gruszki do mięsa w nucie korzennej

Składniki

ok. 2 kg dojrzałych gruszek (ale nie bardzo miękkich)

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżeczka pieprzu w ziarenkach

1 łyżeczka goździków

1 gwiazdka anyżu

1 łyżka ziela angielskiego

1 łyżeczka soli

4 łyżki cukru

ok. 1 i 1/3 l wody

1 i 1/2 szkl. octu 10%

papryczka chili (opcjonalnie)

świeży rozmaryn (opcjonalnie)

6 słoików półlitrowych

Opis

Gruszki możesz obrać, ale jeżeli chcesz zachować w nich więcej błonnika i witamin, nie obieraj owoców. Gruszki przetnij na pół. Pozbądź się gniazd nasiennych i pokrój na ósemki.

Przygotuj zalewę. Wsyp do garnka wszystkie przyprawy i wlej wodę. Zagotuj i gotuj przez 5 minut. Zdejmij garnek z ognia i wlej ocet.

Na dno słoików wyłóż przyprawy oraz gruszki. Możesz dodać też chili i rozmaryn. Zalej owoce zalewą i zakręć słoiki. Pasteryzuj PORADA KONTEKSTOWA - PASTERYZACJA przez 6– 8 minut. Gorące słoiki wyciągnij z garnka, odwróć nakrętkami ku dołowi i pozostaw do przestudzenia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco Święta takie jak lubisz

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 3.12.2019-24.12.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4