Przepisy Gruszka z pikantnym sosem orzechowym

Składniki

1 duża twarda gruszka

2 plastry sałaty lodowej

sok z 1/4 pomarańczy

2 łyżki cukru

kilka listków mięty

Sos orzechowy:

50 g masła orzechowego ok. 60%

100 ml słodkiego sosu chilli

sok z 3/4 pomarańczy

Sposób przygotowania

 alt=
1

Gruszkę umyj i pokrój w pionowe plastry, nie usuwając gniazd nasiennych. Sałatę opłucz i wysusz.

 alt=
2

Na gorącą patelnię wsyp cukier i ułóż na nim plastry gruszki. Dodaj sok z 1/4 pomarańczy i całość chwilę karmelizuj PORADA KONTEKSTOWA - KARMELIZOWANIE. Sprawdzaj drewnianym patyczkiem, czy gruszka nie jest za miękka.

 alt=
3

Do garnuszka wlej pozostały sok pomarańczowym, dołóż sos chilli i masło orzechowe. Całość podgrzewaj na średnim ogniu, cały czas mieszając, do momentu uzyskania jednorodnej masy.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4