Gruszka w szynce parmeńskiej
Składniki
8 plastrów szynki parmeńskiej 
80 g sera koziego lub fety 
1 gruszka 
kilka listków dowolnej sałaty 
sok z 1/2 cytryny 
pieprz do smaku 
ocet balsamiczny
Opis

Gruszkę umyj i obierz ze skóry. Podziel owoc na 8 części, wycinając ogryzek. Cząstki gruszki skrop sokiem z cytryny. Następnie podziel ser na 8 części. Na każdy plaster szynki nałóż cząstkę gruszki i kawałek sera. Zwiń w roladkę. Sałatę porwij na mniejsze kawałki i połóż na półmisku. Na sałacie ułóż gruszkę zawiniętą w szynkę. Całość skrop octem balsamicznym i posyp pieprzem do smaku.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Desery
2 miesiące temu
100 min.
Zupy
2 miesiące temu
20 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne