Przepisy Gruszka w szynce parmeńskiej

Składniki

8 plastrów szynki parmeńskiej
80 g sera koziego (lub fety)
1 gruszka
8 listków sałaty masłowej (lub innej, dowolnej)
1 cytryna (sok z połowy cytryny)
pieprz czarny mielony (do smaku)
ocet balsamiczny

Opis

Gruszkę umyj i obierz ze skóry. Podziel owoc na 8 części, wycinając ogryzek. Cząstki gruszki skrop sokiem z cytryny. Następnie podziel ser na 8 części. Na każdy plaster szynki nałóż cząstkę gruszki i kawałek sera. Zwiń w roladkę. Sałatę porwij na mniejsze kawałki i połóż na półmisku. Na sałacie ułóż gruszkę zawiniętą w szynkę. Całość skrop octem balsamicznym i posyp pieprzem do smaku.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 22.10-28.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4