Przepisy Grillowany wołowy stek z pomidorami, pieczarkami i dipem jogurtowym

Składniki

250 g pomidorków cherry

2 steki wołowe

250 g pieczarek

sól i pieprz

1 łyżeczka rozmarynu

1 łyżeczka oregano

1 łyżeczka bazylii

Dip

250 ml jogurtu naturalnego

1 limonka

sól i pieprz

garstka listków świeżej mięty

Sposób przygotowania

1

Wymieszaj składniki na dip: jogurt, sok i skórkę z limonki, posiekaną miętę, sól i pieprz. Chłódź w lodówce ok. 20 minut.

2

Pieczarki przypraw rozmarynem, solą, pieprzem i zgrilluj.

3

Pomidorki przypraw oregano i suszoną bazylią i grilluj, aż zaczną się rumienić i puszczać sok.

4

Przypraw steki solą i pieprzem i zgrilluj. Pozostaw na gorącym talerzu przykryte folią aluminiową na około 5 minut – dzięki temu mięso będzie bardziej miękkie.

5

Steki podawaj z sosem jogurtowym, grillowanymi pomidorkami i pieczarkami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 9.07-15.07.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8