Przepisy Grillowany łosoś z mango
Składniki
400 g filetu z łososia
1 mango
2 łyżki miodu
2 łyżki soku pomarańczowego
2 łyżki masła
pieprz
sól
Sałatka
świeża rukola
pomidorki koktajlowe
oliwa z oliwek
2 łyżki soku z cytryny
Sposób przygotowania
1
Przetnij mango na pół, obierz ze skóry i pokrój na małe kawałki.
2
Umytego i osuszonego łososia pokrój w kostkę. Dopraw szczyptą soli.
3
Nadziewaj naprzemiennie kawałki łososia i mango na patyczki.
4
Rozpuść masło, a następnie wymieszaj je dokładnie z miodem oraz sokiem z pomarańczy. Polej marynatą przygotowane wcześniej szaszłyki, a następnie posyp je ulubionymi przyprawami.
5
Rozgrzej piekarnik do 190 °C i piecz składniki przez około 25 minut. W trakcie pieczenia kilka razy polej szaszłyki pozostałą marynatą. Podawaj z sałatką z rukolą i pomidorami.
6
Umyj rukolę oraz pomidory. Przekrój pomidory na pół, wymieszaj z rukolą, skrop oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i dodaj szczyptę soli.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco Nadchodzi lato

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 8.05.2019-30.05.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4