Przepisy Grillowany kurczak po hawajsku w folii
Składniki
4 piersi z kurczaka
250 ml sosu BBQ
565 g plastrów ananasa w puszce (razem z syropem)
2 łyżeczki sosu sojowego
1 ząbek czosnku
1 czerwona papryka
2 cukinie
sól
pieprz
folia aluminiowa (spożywcza)
Sposób przygotowania
1
Wytnij 4 wystarczająco duże fragmenty z folii aluminiowej, by zawinąć w nie piersi kurczaka i warzywa..
2
Oczyść i umyj piersi z kurczaka, pokrój w kostkę oczyszczoną paprykę i posiekaj cukinię.
3
W misce połącz sos BBQ z sokiem ananasowym, sosem sojowym i sprasowanym czosnkiem.
4
Posmaruj piersi kurczaka z obu stron sosem i pozostaw do zamarynowania w chłodnym miejscu na co najmniej 30 minut.
5
Zamarynowane piersi kurczaka umieść na folii, połóż na nich plasterki ananasa, posyp warzywami i zawiń.
6
Grilluj piersi na średnim ogniu przez 13 - 15 minut.
7
Po grillowaniu odstaw na 3 - 5 minut, a następnie otwórz folię aluminiową. Wskazówka: Pozostały sos podawaj jako dip.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

1 / 8