Przepisy Grillowany dorsz na sałatce z cukinii i papryki

Składniki

400 g dorsza

50 ml oliwy z oliwek

50 ml sosu barbecue

1 cukinia

1/2 papryki kolorowej

1 cebula czerwona

2 gałązki natki pietruszki

1/2 cytryny

przyprawy: sól, pieprz czarny

Opis

Dorsza umyj i wyjmij ewentualne ości. Odetnij także skórę od strony podbrzusza. Czysty filet przełóż do miski. Polej lekko oliwą i nasmaruj sosem barbecue z każdej strony. Przełóż rybę na ruszt grilla i powoli opiekaj. Ponieważ dorsz jest delikatną rybą, nie przewracaj go zbyt często. 

Przygotuj sałatkę. Umyj cukinię i paprykę. Cukinię pokrój w półplasterki, a paprykę w cienkie paski. Obierz czerwoną cebulę i też pokrój w plasterki. Warzywa wymieszaj w misce i przypraw sałatkę solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Następnie polej oliwą, wyciśnij sok z cytryny i jeszcze raz wszystko wymieszaj. Na koniec umyj natkę pietruszki, drobno posiekaj i dodaj do sałatki. Po raz trzeci dokładnie wymieszaj. 

Przełóż sałatkę na talerz. Dorsza przed podaniem posmaruj jeszcze sosem barbecue i połóż na sałatkę z cukinii. Kilka listków natki pietruszki dekoracyjnie ułóż na daniu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4