Przepisy Grillowany arbuz z salsą z mango i truskawek
Składniki
1/2 arbuza
4 łyżki miodu
Salsa:
2 dojrzałe mango
250 g truskawek
3 łyżeczki miodu
Opis

Arbuza pokrój w plastry. Następnie posmaruj z obu stron miodem. Przygotuj salsę: mango obierz i pokrój w drobną kostkę. Opłukane truskawki pozbaw szypułek, również pokrój w drobną kostkę i połącz z mango. Na koniec dodaj miód. Salsę schłodź w lodówce. 

Rozgrzej maksymalnie grill. Połóż na ruszcie arbuza i grilluj po ok. 2 minuty z każdej strony. Grillowanego arbuza podawaj z salsą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
10 min.
Napoje